Kapten Hertins andra år med The Eagles

Posted on Posted in Pierre Hertin

Vald till årets freshmen (nykomling) under sitt första år med Embry Riddle Eagles. Vald till lagkapten inför sitt år som sophomore (andraårselev). Man kan säga att Pierre har hamnat rätt i collegelivet.

Pierre är oerhört omtyckt i laget och av ledningstaben och bär kaptensbindeln med stolthet för sitt gul-blåa lag. Inte nog med att Pierre ofta levererar på planen så är han en förebild för andra då hans GPA (medelsnittsbetyg) är oerhört bra. ”A perfect college player” var omdömet som 692-redaktionen fick i somras när vi träffade John Haworth och Dave Gregson (assistant coach och head coach för Eagles). Bättre betyg än så går knappt att få.

img_0482

Vi vet att Pierre är frustrerad över att resultaten inte har gått laget väg de senaste två säsongerna men som vi har sagt förut så håller Embry Riddle på att bygga nytt efter att ha lämnat NAIA och gått över till prestigefyllda NCAA och den övergången är aldrig enkel.

I år blev Pierres säsong lite förskjuten efter att ha åkt på en skada lagom till premiären så han missade säsongens tre första matcher. Väl tillbaka så tog Eagles säsongens första poäng, ett tecken på att Pierre bidrar med stabilitet om inte annat. Pierre säsong slutade även i förtid då en hjärnskakning höll honom borta från de två sista matcherna. 12 matcher blev det totalt, alla från start.En assist har det blivit i år och fem avlossade skott varav 3 på mål. Pierres vänsterfot står också för de flesta fasta situationer (med tungan rätt i mun)

rp_primary_webhertincorner

Nu hoppas 692SSA få sätta fler spelare hos Eagles för att göra dem ännu bättre nästa år. Pierre och Felix behöver fler lekkamrater.
Vi vill även tacka Pierre för att ha bidragit med lite egna tankar och bilder via mail under året, det är väldigt uppskattat. Till exempel när orkanen drog in över Florida och Pierre och Felix fick ”fly” staden till Tampa.

Go Eagles!

rp_primary_teamweb

/692-redaktionen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.