Mojj topp 8 i landet – Säsongen sammanfattas

Posted on Posted in Mohamed Hussein

Ja vad ska man säga om Mohamed Husseins debutsäsong i den amerikanska NJCAA-ligan? Jag kommer bara på ett ord – Succé!
Lagets framfart tog slut i igår i förlust mot #2-rankade Monroe College men vilken säsong det har varit fram tills dess. Mojj och hans Daytona State Falcons flög fram under seriespelet där man vann samtliga matcher förutom ett par snöpliga förluster mot Eastern Florida och Brovard College.

img_0459

Säsongen 2016 är den första för nystartade fotbollslaget på Daytona State College och lagets head coach Bart Sasnett har gjort ett fantastiskt jobb i att rekrytera fotbollsspelare till den lilla skolan som ligger belägen i Daytona Beach på Floridas östkust. Inte minst när han hittade Mohamed Hussein from 692 Scandinavian Scouting Agency. Mojj vinner poängligan och har varit Falcons mest framträdande spelare under säsongen. Det har märkts på alla utmärkelser och vitsord som kommit från ligan, tränare och andra åskådare som 692-redaktionen har pratat med under året. Med sina 27 poäng på 18 starter så vinner han poängligan överlägset och dessutom har Mojj 3 game winning goals vilket också är bäst i laget.

Daytona State Falcons åkte förra veckan till Tyler i Texas för slutspel där man alltså tillslut åkte ut mot favoriterna Monroe College men innan det slog man College of Southern Nevada med 5-2. Innan det avfärdade man enkelt Georgia Military College med 7-0 och fick revansch på Eastern Florida i NJCAA Southeast District semifinal och final.
Efter förlusten mot Monroe College så kan man fastslå att Daytona State Falcons är ett av de 8 bästa lagen i landet i NJCAA. Det är riktigt imponerande!

img_0929

Coach Sasnett utalade sig förra veckan om ”Mo” som han kallas där borta och det var inga dåliga ord han slänger ut sig om sin Super-Swede; ”Mohamed brings something special to this team. He is an elusive player in the middle who always seems to find the ball and makes the perfect runs.” Enough said!

img_0920

Vi är väldigt glada för Mojjs lyckade första säsong och med några nya tillskott till truppen, kanske från 692SSA, så kommer Falcons bli livsfarliga nästa år. Vi ser fram mot att följa detta!

/692-redaktionen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.