Saras debutsäsong sammanfattad

Posted on Posted in Sara Sandberg

Charlotte 49ers och Sara Sandberg gjorde en stark säsong som slutade i en 3-0 förlust mot Duke University i första rundan av NCAA Tournament. Matchen dominerades av Duke och det var en rättvis seger för laget från Durham i North Carolina.

img_0191

Fram till matchen mot Duke så har 49ers överträffat alla förväntningar. Efter att ha slutat på slutspelsplats i Conference så gick 49ers hela vägen till NCAA Tournament genom att besegra WKU på straffar, vinna över UTEP med 1-0 och krossa Florida Atlantic med 4-0. Deras record slutade på fina 11-9-2, alltså 11 vinster, 9 förluster och 2 oavgjorda. 42 gjorda mål och 34 insläppta.

Saras första år som collegespelare har varit lite av en berg-och-dalbana där det började lovande med ett game winning goal och allt såg ljust ut. Efter några matcher så kom lite småskador och Saras konkurrenter på anfallsplatserna levererade stordåd. Martha Thomas och Megan Greene gjorde 10 mål var under säsongen och la beslag på startplatserna där framme.
Sara gjorde 2 matcher från start men medverkade i 18 i form av inhopp.
Det ska sägas att Sara spelar i den högsta collegeligan som kallas NCAA division 1 och i en Conference som är en av landets tuffaste och prestigefyllda. Som freshmen är det alltid svårt, oberoende vilken liga man spelar i, att få mängder med speltid så vi måste ändå säga att Sara gjort en klart godkänd rookiesäsong i Charlotte. Vi är stolta över dig!

img_0409

Skolmässigt har det gått väldigt bra för Sara som just nu ligger på ett bra GPA (medelsnittsbetyg)

Vi hoppas att Sara fortsätter utvecklas både som människa och fotbollsspelare för vi är övertygade att hon har en mycket ljus framtid i USA.

thumbnail_img_0821

/692-redaktionen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.