Pierres egna ord efter säsongen

Posted on Posted in Pierre Hertin

Säsongen 2016 är över i USA och vi närmar oss slutet på ytterligare en termin. Snart dags för hemresa till Sverige för att fira julen. Det är dags att sammanfatta ytterligare en säsong som varit mycket av en berg- och dalbana.

Till årets säsong fick jag sällskap av Felix Möller hemifrån Örebro. Vi kände knappt varandra innan Felix anslöt till truppen hos oss i Eagles men nu har vi bott tillsammans i över fyra månader. Det har funkat väldigt bra och jag har försökt ta hand om honom som att det vore min egen lillebror. Felix har kommit in fantastiskt bra i gruppen och är en av spelarna som sprider lättande stämning i laget. Även på planen har han levererat stort och blev lagets poängkung denna säsong. Allt eftersom tiden gått under säsongen har han växt som både spelare, person och student. Det är inte lätt första året i skolan men Felix krigar på och håller uppe betygen.

img_0482

Personligen började säsongen väldigt segt då jag under försäsongen drog upp en skada jag ådrog mig under spel med Rynninge IK vid sommaruppehållet. Väl tillbaka var jag glad över att bli tilldelad kaptensbindeln för detta år. Jag har sedan försökt bära den med stolthet och göra allt för laget, på och utanför planen. Det är inte lätt att missa en försäsong i USA när säsongen är kort och intensiv, därför tycker jag det varit tufft att hinna återhämta mig mellan matcherna. Vi spelar i princip varje vecka lördag, onsdag och lördag igen. Emellan där tränar vi måndag, tisdag, torsdag och fredag. Totalt sett ser jag det som en godkänd säsong personligen men inte mer än så, jag är aldrig nöjd riktigt. Förra året levererade jag mer poäng och var mer involverad offensivt, det finns saker att jobba på för säsongen 2017.

logo-eagles-script

Precis som det finns saker att jobba på för mig själv, finns det en hel del saker att förbereda på lagnivå tills nästa år. Det blir första gången i historien som Embry Riddle officiellt blir en del av NCAA, vilket är de större skolornas seriesystem i USA och där vår serie i Florida är landets tuffaste. Det blir första året som vi kan gå till slutspel sedan jag kom hit, de tidigare två åren nu har varit en övergångsperiod. Det är nu det gäller för spelare, ledare och styrelse att leverera på högsta nivå. Det krävs värvningar av högre klass än tidigare, tuffare träningar, mer uppoffringar och hårdare krav på varandra för att kunna konkurrera på allvar. Laget har inte varit redo för det, varken förra året eller detta år, men tränarna har lovat mig att det ska bli ändring. Embry Riddle måste tillbaka till sina glansdagar då man var rankade 1:a i hela USA i NAIA.

page_1_thumb_large

Min säsong 2017 börjar med en period i England. Jag ska göra en utbytestermin ifrån skolan här till University of Leeds. Jag kommer fortsätta att plugga business där och även lira fotboll såklart. Det blir även en hel del matcher på plats med The Arsenal. Sedan är jag tillbaka i USA i augusti för att rulla boll i värmen igen. Under våren får Felix alltså klara sig ensam och försöka överleva Spring Break. Men först ska vi avsluta den här terminen med flaggan i topp i skolarbetet innan vi åker hem till gamla fina Örebro.

leeds_university_building

Vid pennan, Pierre Hertin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.